Miqat: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: - → - (2), - → - (2)
(→‎top: éjaan, replaced: : → :)
(→‎top: éjaan, replaced: - → - (2), - → - (2))
 
Miqat ana rong jinis:
# '''Miqat Zamani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﺯﻣﺎﻧﻲ)''' - wates kang ditentokaké adhedhasar wektu:
:* Kanggoné ibadah kaji, miqat wiwit wulan Syawal nganti wektu fajar tanggal 10 Zulhijah ya iku nalika ibadah kaji diwiwiti.
:* Kanggoné ibadah umrah, miqat zamani diwiwiti wektu-wektu kang bisa ditindakaké ibadah umrah.
# '''Miqat Makani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﻣﻛﺎﻧﻲ)''' - wates kang ditentokaké adhedhasar panggonan:
:* Kanggo sing ndunungi [[Mekkah]], panggonan kanggo ihram kaji ya iku kutha Mekkah (omahé dhéwé). Kanggo umrah apiké metu saka tanah haram Mekkah, apiké wiwit saka Jiranah, Tan'im utawa Hudaibiyah.
:* Kanggo sing teka saka arah wétan (kalebu saka Indonésia), miqat ing [[Yalamlam]] (ﻳﻠﻣﻠﻢ) utawa [[Jeddah]] (ﺟﺪﻩ). Bab miqat saka Jeddah iki ana sawetara kang ora sarujuk.<ref>[http://asysyariah.com/syariah.php?menu=detil&id_online=396 Jeddah dudu miqat]</ref> Nanging Komisi Fatwa Majelis Ulama Indonesia wis ngukuhaké yèn jamaah kaji saka Indonésia bisa miqat saka [[Jeddah]].<ref>[http://www.mui.or.id/mui_in/fatwa.php?id=24 Miqat Haji dan Umrah]</ref>
352.737

besutan