Buku: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kaping- → kaping
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎top: éjaan, replaced: kaping- → kaping)
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan.<ref name="arti kata">[http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012)</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan mau minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Buda ing [[Kamboja]] amarga wektu iku Sang Buda nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping- kaping. Ma-abad-abad sawisé iku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ngèlmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé prabawa marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis kanthi vertikal ya iku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
352.737

besutan