Migrasi: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: : → : (4), - → -, - → -
(→‎Migrasi Lokal/Nasional: éjaan, replaced: tasih → taksih)
(éjaan, replaced: : → : (4), - → -, - → -)
{{gabung|Transmigrasi}}
'''Migrasi''' inggih punika pindhahing warga menyang papan panggénan sanèsipun kanthi ngléwati wates [[administrasi]], kanggé gesang sekedhap utawi selawasé. Migrasi dipunpérang dados kalih, inggih punika migrasi lokal utawi nasional kaliyan migrasi internasional.<ref>Sanusi Fatah.Ilmu Pengetahuan Sosial untuk SMP/Mts Kelas VIII, 2008, kaca 53.Jinis - jinis Migrasi.</ref>
 
=== Migrasi Lokal/Nasional ===
* Transmigrasi
:Transmigrasi inggih punika pindhahing warga saking pulo ingkang kathah warganipun menyang pulo ingkang arang warganipun. Tiyang ingkang nindakaken transmigrasi dipunwastani transmigran. Adhedhasar cara numindaki, transmigrasi kapantha dados,
:# Transmigrasi umum : transmigrasi ingkang dipuntindakaken lumantar program pamaréntah. Prabéya dipuntanggung pamaréntah.
:# Transmigrasi spontan : transmigrasi ingkang dipuntindakaken kanthi prabéya piyambak.
:# Transmigrasi séktoral : transmigrasi ingkang prabéyanipun dipuntanggung pamaréntah laladan asal kaliyan pamaréntah laladan tujuan transmigrasi.
:# Transmigrasi bedhol désa : transmigrasi ingkang dipuntindakaken satunggal désa.
 
== Migrasi Internasional ==
352.737

besutan