Universitas Magnaura: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ke-5 → kaping 5
(→‎top: éjaan, replaced: . → ., dasar → dhasar, kota → kutha, perpustakaan → pabukon, tahun → taun (2), kedhokteran → kadhokteran)
(→‎top: éjaan, replaced: ke-5 → kaping 5)
'''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngadhek ing taun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng [[universitas]] kang no 1 ing donya, sanajan sapérangan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dhasar salah sawijining definisi ''universitas'', lan mandang Universitas Bologna ya iku[[perguruan tinggi]] pertama kang nggunaak é istilah [[Universitas]]<ref name="internet 1">[http://blog.umy.ac.id/winner/2011/11/16/universitas-terbaik-sejarah-universitas/ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref>. Perguruan tinggi ing [[Konstantinopel]] wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-taun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-kaping 5 déning kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kadhokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ékonomi, perguruan tinggi, politeknik, pabukon lan akademi seni rupa uga dibuka ing kutha Konstantinopel<ref name="internet 2">[http://www.anascava.com/universitas-magnaura/ www.anascava.com:Universitas Magnaura] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012)</ref>.
 
== Cathetan suku ==
348.872

besutan