Balung: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: kabentuk → dumadi (2)
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, paling gedhé → gedhé dhéwé)
(éjaan, replaced: kabentuk → dumadi (2))
'''Balung''' utawa kerangka iku panopang awak [[manungsa]]. Tanpa balung, mesthi awak kita ora bisa ngadeg. Balung wiwit kabentukdumadi wiwit [[bayi]] sajeroning kandhutan, lumangsung terus nganti dekade kaloro sajeroning susunan sing tumata.
 
== Tuwuhing balung ==
 
Tuwuhing balung nganti pepak kabentukdumadi ing umur kurang luwih 30 taun. Sawisé iku ana uga owah-owahan sing disebut [[remodelling]]. Balung minangka ''reservoir'' gedhé dhéwé tumrap [[kalsium]] lan [[phosphate]]. 99% kalsium ana ing (1000 gram) saka cacahing kalsium ing awak, déné [[phosphate]] sajeroning balung nganti 90% saka [[phosphate]] sajeroning awak.
 
== Jinis balung ==
352.737

besutan