Garis (géomètri): Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2)
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé (2))
[[Gambar:1D line.svg|310px|thumb|Conto siji [[ruas garis]]]]
[[Gambar:Linear functions2.PNG|290px|thumb|Telung garis — garis abang lan biru nduwèniduwé kamiringan sing padha, sauntara iku garis abang lan ijo nduwèniduwé silangan y sing padha.]]
 
Sajeroning [[géomètri Euklides]], sawijining '''garis''' iku arupa [[lengkungan]] [[kalengkungan|kenceng]]. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé [[modhèl (èlmu kawruh)|modhèl]] ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisasi saka obyèk kaya iku lan ora duwé amba lan dhuwur lan dawané dianggep [[ora kaukur]]
352.737

besutan