Pepindhan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: sejatiné → sajatiné
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
(éjaan, replaced: sejatiné → sajatiné)
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn sajeroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sejatinésajatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] disebut ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] sajeroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa sajeroning babagan [[sastra]].
 
==Tuladhané Pepindhan==
#Wrangkané gayaman
 
== Uga delengen ==
*[[Panyandra]]
*[[Purwakanthi]]
352.737

besutan