Dante Alighieri: Béda antara owahan

353 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
sithik
(→‎top: éjaan, replaced: modhèrn → modhèren)
c (sithik)
}}
'''Durante degli Alighieri''', langkung dipunkenal minangka '''Dante''', ([[29 Mèi]] [[1265]] – [[13 September|13]]/[[14 September]] [[1321]]) punika panyair saking [[Firenze]], [[Italia]]. Karya paling agengipun, ''la [[Divina Commedia]]'' (''The Divine Comedy''), dipunanggep minangka salah satunggiling karya literatur paling ageng ing [[Eropah|Éropah]] ing [[Zaman Pertengahan]], lan arupi dhasar [[basa Italia]] modhèren. [[Dante Alighieri Society]], dipundegaken ing Italia taun [[1889]], nglajengaken upados pangembangan budaya lan basa Italia ing saindhenging donya atas namanipun.
 
== Biografi ==
 
=== Kagesangan awal ===
Dante miyos ing [[Firenze]] (Florence), [[Republik Firenze]], Italia sapuniki. Tanggal pesthi wiyosanipun boten dipun mangertos, senajan umumipun dipun yakini{{by whom|date=May 2017}} bilih panjenenganipun miyos watawis taun 1265. on: Encyclopedia Britannica Inc. pp. ix-x</ref>
 
== Cathetan ==
{{Reflist|30em}}
 
== Pranala njawi ==
8.252

besutan