Candhi Prambanan: Béda antara owahan

70 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
(→‎Babad: éjaan, replaced: ka- → angka)
c (→‎Wangunan: +foto)
 
== Wangunan ==
[[File:Main shrine of Prambanan temples.JPG|thumb|Candhi Prambanan.]]
Komplèk candhi iki dumadi 8 candhi utama, paling dhuwur ngancik 47 mèter, lan 250 punjul candhi cilik. Telung candhi utama diarani ''Trisakti'' lan kanggo manembah Sang Hyang [[Trimurti]]: [[Bathara Siwa]] Sang Pangrusak, [[Bathara Wisnu]] Sang Panggulawentah, lan [[Bathara Brahma]] Sang Payipta. Candhi Siwa ing tengah ing jeroné ana patang kamar, siji ing saben kéblat. Ing kamar pratama, ngadeg reca Bathara Siwa sing dhuwuré ana telung mèter. Ing kamar liyané, ngadeg reca-reca sing luwih cilik kaya ta reca [[Durga]] (garwané), reca [[Agastya]] (guruné), lan reca [[Ganésa]] (putrané). Reca Durga iku uga diarani ''Rara Jonggrang'' karo pandunung kana. Rong candhi liyané ya iku Candhi Wisnu, madhep lor, lan Candhi Brahma, madhep kidul. Candhi-candhi cilik diadegaké kanggo kaya ta Sang Lembu Nandini (wahanané Bathara Siwa), Sang Angsa (wahanané Bathara Brahma), lan Sang [[Garudha]] (wahanané Bathara Wisnu). Ana punjul 250 candhi béda-béda gedhéné sing ngubengi candhi-candhi utama, diarani candhi prawara.
 
73

besutan