Hokkaido: Béda antara owahan

81 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: +gambar
(→‎top: éjaan, replaced: dibentuk → diwangun)
c (→‎Sajarah: +gambar)
 
== Sajarah ==
[[Gambar:Former government office, Hokkaido.JPG|thumb|Bekas kantor pemerintah]]
 
Sajeroning basa [[Ainu]], pulo iki sinebut ''Ainu mosir'' kang ateges "tanah papan tinggal manungsa". Wong Jepang nganti pungkasan [[jaman Edo]] nyebut pulo iki minangka Ezo utawa ''Hokushu''. Nalika badan pamaréntah kanggo pambukan Hokkaido (''Kaitakushi'') diadegaké, Pamaréntah [[Meiji]] mutusaké kanggo ngganti jeneng Ezo. Takeshiro Matsuura kang tau mélu lelanané Hokkaido ngirimaké laporan marang pamarèntah, lan ngusulaké enem pilihan jeneng kanggo Ezo. Pamaréntahan [[Meiji]] milih jeneng {{nihongo|'''Hokkaidō'''|北加伊道}} minangka pilihan pisanan lan {{nihongo|'''Kaihokudō'''|海北道}} minangka pilihan kapindho. Jeneng "Hokkaido" pungkasané dipilih kanggo njenengi Pulo Ezo manut sistem hukum ''Ritsuryo'' kang mbagi wewengkon [[Jepang]] dadi ''Tōkaido'' (pérangan wétan), ''Nankaido'' (pérangan kidul), lan ''Seikaido'' (pérangan kulon).
 
73

besutan