Singapura: Béda antara owahan

89 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
+gambar
(→‎top: éjaan, replaced: ka- → angka)
c (+gambar)
|footnotes = 02 from Malaysia.
}}
[[Gambar:Merlion at Sentosa island.JPG| thumb|Merlion, lambang kutho/negara Singapura]]
 
'''Singapura''' ([[basa Inggris|Inggris]] ''Singapore''; [[basa Mandarin|Mandarin]] 新加坡 (''Xīnjiāpō''); [[basa Tamil|Tamil]] சிங்கப்பூரசு (''Ciŋkappūr'')) iku nagara kutha ing Asia Kidul-Wétan. Nagara ini jembaré 704 km² lan sing ndunungi ana 4,7 yuta jiwa.
Nagara iki kapisah saka [[Malaysia]] déning [[Selat Johor]] ing sisih lor, lan saka [[Kapuloan Riau]], [[Indonésia]] déning [[Selat Singapura]] ing sisih kidul. Singapura minangka pusat kauangan urutan kapapat ing donya<ref>[http://web.archive.org/web/20100331200428/http://217.154.230.218/NR/rdonlyres/661216D8-AD60-486B-A96F-EE75BB61B28A/0/BC_RS_GFC7full.pdf "Global Financial Centres 7"], City of London, March 2010.</ref> lan minangka [[kutha global|kutha donya]] kosmopolitan sing mainaké peran wigati sajeroning perdagangan lan kauangan internasional. [[Plabuhan Singapura]] iku siji saka lima [[plabuhan paling ramé ing donya]].<ref>{{cite news |url=http://www.channelnewsasia.com/stories/singaporebusinessnews/view/321856/1/.html |title=Singapore retains busiest world port title| work=Channel News Asia |location=Singapore |date=10 January 2008 |first=Rachel |last=Kelly}}</ref>
73

besutan