Serat Wédhatama: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (+referensi)
c
'''''Serat Wédhatama''''' iku karya susastra [[Jawa]] gagrag anyar kang ngamot [[filsafat Jawa]] mliginé bab kawruh manunggaling kawula gusti. Teks iki ditulis déning Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya (KGPAA) [[Mangkunagara IV]] kang lair kanthi asma Radèn Mas Sudira ing dina Senin Paing, tanggal 8 Sapar, taun Jimakir, windu Sancaya, taun Jawa 1738, utawa taun Masehi [[3 Maret]] [[1811]]. Tembung Serat Wédhatama dumadi saka telung wanda, ya iku: serat, wédha lan tama. Serat, tegesé tulisan utawa kasusastran, wédha, tegesé kawruh utawa ajaran, lan tama, dumadi saka tembung utama kang tegesé apik, dhuwur utawa luhur. Dadi Serat Wedhatama duwèni pangertèn: sawijining susastra kang ngemot kawruh ajaran kautaman uga kaluhuran uripé manungsa. Serat Wédhatama kalebu salah sawijining susastra Jawa sing banget misuwur lan unggul mligi ing babagan reroncèning tembung uga kawruh kautaman uripé manungsa. Miturut babon kang tinemu ana ing [[Ngayogyakarta]], Serat iki kaya-kaya isih cedhak karo babone kang asli [[Pangkur]]. <ref>Wédhatama Jinarwa, Penerbit Cedrawasih, Surakarta, 2008. </ref>.
 
==Réferènsi==
73

besutan