Serat Centhini: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
(éjaan, replaced: Sejarah → Sajarah, sajeroning mangsa → ing sajeroning mangsa, werna → warna (4))
 
== Tujuan lan pelaku panggubahan ==
Saka kersané Sunan [[Pakubuwana V]], gubahan Suluk Tambangraras utawa Centhini iki dimanfaatké kanggo ngumpulaké sadhéngah kawruh lair lan batin masarakat [[Jawa]] ing jaman semana, kang kalebu ing njeroné kayakinan lan penghayatan bab agama.<ref name="tin"/> Pakaryan iki dipanggedhèni langsung déning Pangeran Adipati Anom, lan kang éntuk tugas mbantu ana telung pujangga pura,<ref name="tin"/> ya iku:
 
# Radèn Ngabehi Ranggasutrasna
73

besutan