UNDP: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: ) → ), biyasané → lumrahé, , → ,
(éjaan, replaced: paling gedhé → gedhé dhéwé (3))
(éjaan, replaced: ) → ), biyasané → lumrahé, , → ,)
'''United Nations Development Programme''' (UNDP) utawa Badan Program Pangyasa [[PBB]] ([[Basa Arab]]: برنامج الامم المتحده الانماءي , [[Basa Prancis]]: Programme des Nations Unies pour le développement, [[Basa Spanyol]]: Programa de désarrollo de Naciones Unidas ) iku organisasi multilateral kang gedhé dhéwé mènèhi bantuan teknis lan pangyasa ing donya.
 
Nduwèni kantor punjer ing [[New York City]] la uga minangka organisasi gedhé dhéwé sajeroning Perserikatan Bangsa-Bangsa.
Organisasi iki dibiayai déning donor. Donor-donor iki biyasanélumrahé mbiyantu nyediaké ahli lan penaséhat, pelatihan, lan perlengkapan pangyasa kanggo nagara berkembang, kanthi nambah bantuan kanggo nagara berkembang
 
== Sajarah ==
=== Donor (Bantuan) ===
 
Nagara donor gedhé dhéwé ya iku [[Amérika Sarékat]], nyumbang $ 243 yuta, nuli [[Karajan Manunggal]], kang nyumbang $ 233 yuta menyang UNDP. [[Jepang]], [[Walanda]], [[NorwegiaNurwègen]] lan [[Swedia]] nyumbang punjul $ 100 yuta. Sauntara, [[Uni Éropah]] nyumbang punjul $921 yuta ($ 226 yuta asal saka [[Komisi Éropah]] lan sisané asal saka nagara-nagara anggota Uni Éropah.
 
== Informasi Umum ==
348.872

besutan