Piyul: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
(éjaan, replaced: , → , , - → -, kabentuk → dumadi)
(→‎Sajarah: éjaan)
|title=The History of the Violin
|first=William|last=Bartruff|accessdate=2006-09-22
}}</ref> Pyul jaman Renaisans kang paling apik amarga ana ukirané ya iku ''Gasparo da Salò'' ([[1574]]) kang dinduwèni [[Ferdinand II]], Adhipati Agung [[Austria]], banjur wiwit [[1841]], piyul iku musuwur karo ''virtuoso NorwegiaNurwègen Ole Bull'', kang nggunakak piyul iku nganti patang puluh taun lan èwunan pentas. Saiki piyul mau disimpen ana ing [[Vestlandske Kustindustrimuséum]] ing [[Bergen]], [[NorwegiaNurwègen]].''The Messia'' utawa ''Le Messie'' (uga dikenal minangka ''Salabue'') kang digawé déning [[Antonio Stradivari]] nalika taun [[1716]] durung tau digunakaké. Piyul mau ana ing [[Musiyum Ashmolean]] ing [[Oxford]].<ref>{{cite web
|url=http://www.cozio.com/Instrument.aspx?id=111
|title=Violin by Antonio Stradivari, 1716 (Messiah; la Messie, Salabue)
352.737

besutan