Babad Tanah Pacitan: Béda antara owahan

659 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
+dandhang gula
c (+dandhang gula)
'''''Babad Tanah Pacitan''''' iku karya sastra [[Jawa]] kang ngamot sajarahé Kutha [[Pacitan]] ing Jawa iring wétan. Babad iki ditulis déning Mas Sadriya Wiyana.<ref>Sejarah Raden Tumenggung [[Setrowidjojo]] I (1757-1812) dan II (1852-1812-), disalin dening R. Imam Soejono</ref>
 
 
'''Sekar Dandhanggula:'''
* Wuse ingsun mangan pace
* saking Setroketipo, kaya husada
* sirna kabeh susah ing ngong
* wasana ngadika rum
* heh Ketipo, pacemu dadi
* jalaran ingsun tampa
* rohmate Hyang Agung
* pacenira, seger sumyah awak mami
* tyas ingsun nerawang padhang.
 
'''II:'''
* Setroketipo, manira jani
* yen lakonku pamase
* bisa jumeneng pamase
* sira sun ganjar lungguh
* pangkat bupati, bocah mami
* pan padha saidana
* lamun ingsun limud
* poma padha angelingna
* matur nuwun, sujud hing ngarsane gusti
* sira Setroketipo.
 
Catetan:
* Wuse=sesudah, husada=obat, rum=halus dan ramah, manira=aku, pamase=raja, saidana=menjadi saksi, limud=lupa.
 
 
==Réferènsi==
{{reflist}}
73

besutan