Wong Banjar: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
(éjaan, replaced: : → : (4), ke-1 → kaping 1, kaping- → kaping)
}}
 
'''Wong Banjar''' utawa '''Sukubangsa Banjar''' <ref>[http://www.joshuaproject.net/people-profile.php?peo3=10658&rog3=ID Banjar of Indonésia]</ref> iku [[bebrayan]] sing manggon sapérangan gedhé [[wewengkon]] [[Provinsi]] [[Kalimantan Kidul]], lan wiwit abad kaping 17 wiwit manggon ing sapérangan [[Kalimantan Tengah]] lan sapérangan [[Kalimantan Wétan]] mligi [[kawasan]] dhataran lan pérangan hilir saka Laladan ilèn Kali (DAS) ing wewengkon mau.
 
== Sistem paseduluran ==
Suku Banjar minangka suku angka 8 paling akèh ing Indonésia
Miturut sensus BPS taun 2000 populasi suku Banjar kira-kira semene:
* 2.271.586 ing [[Kalimantan Kidul|Provinsi Kalimantan Kidul]] 76,34%
* 435.758 ing Provinsi [[Kalimantan Tengah]] 24,20%
* 340.381 ing Provinsi [[Kalimantan Wétan]] 13,94%
352.737

besutan