Budaya Jawa: Béda antara owahan

21 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
(→‎Jawa Tengahan: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé)
'''''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Budaya Jawa Wétan]]'''''
 
Sub budaya Jawa Wétanan iku sing lumrahé ana ing [[Jawa Wétan|Provinsi Jawa Wétan]]. Sub budaya iki sapérangan kadayan budaya [[Madura]] lan sapérangan manèh isih nganut budaya Jawa kuna, Tuladhané kaya déné sing dianut [[suku Tengger]] lan [[suku Osing]].
 
===Jawa Tengahan===
'''''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Budaya Banyumasan]]'''''
 
Sub budaya Jawa Banyumasan iku ana ing sisih kulon [[Jawa Tengah|Provinsi Jawa Tengah]]. Sub budaya iki luwih prasaja lan nganut aji-aji egaliter, [[cablaka]] lan [[baworan]].
 
==Tradhisi lan Adat==
*[[Watek Jawa]]
*[[Keris Jawa]]
*[[SeniKagunan tradhisional saking Jawa]]
 
== Pranala njaba ==
350.349

besutan