Basa Madura: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Provinsi Jawa WétanProvinsi Jawa Wétan, Madhura → Madura (4), Saliyané iku → Kajaba iku
(→‎Undhak-usuké basa Madura: éjaan, replaced: Umumé → Lumrahé)
(éjaan, replaced: Provinsi Jawa WétanProvinsi Jawa Wétan, Madhura → Madura (4), Saliyané iku → Kajaba iku)
{| {{InfoboxAttribs}}
! colspan="2" bgcolor="pink" style="font-size:120%;" | Basa Madura (''Basa MadhuraMadura'')
|-
| valign="top" | Dipituturake ing:
|-
| valign="top" | Basa Laladan:
| Provinsi [[Provinsi Jawa Wétan]]
|-
! colspan="2" bgcolor="pink" | Kode Basa
== Tlatah panyebarané Basa Madura ==
 
Basa Madura sing ing basa asliné diucapaké "medhureh" dicaturaké mligi ing tlatah Madura, kapuloan Kangéan, Masalembo, lan tlatah wétaning [[Jawa Wétan]], kaya ta ing [[Surabaya]], [[Pasuruan]], [[Malang]], lan mayoritas ing wewengkon [[Prabalingga]], [[Situbondo]], [[Bondowoso]], [[Lumajang]], [[Jember]] lan [[Banyuwangi]]. SaliyanéKajaba iku, uga akèh wong MadhuraMadura ing tlatah [[Kalimantan]]. Kira-kira cacahé ana 10 utawa 15 yuta jiwa.
 
== Undhak-usuké basa Madura ==
* Enggi-Bunten (Krama)
 
== Rupa-rupaning Basa MadhuraMadura ==
 
Basa MadhuraMadura dhéwé uga kebagi dadi rupa-rupa, sing diweruhi kaya ta:
 
* Dhialek Bangkalan
352.737

besutan