27 Juni: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (3), - → - (3), Gregorian → Grégorius (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ''' → ''' (2), ''' → ''' , kaping → kaping , utawi → utawi , ing → ing, punika, dinten → punika dinten)
(éjaan, replaced: - → - (3), - → - (3), Gregorian → Grégorius (2))
'''27 [[Juni]]''' punika dinten ingkang kaping 178 utawi 179 ing [[taun wuntu]] miturut [[Kalendher GregorianGrégorius|Kalèndher GregorianGrégorius]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* '''[[1947]]''' - [[Jenderal Soedirman]] dipunsengkakaen déning [[Soekarno|Présidhèn Soekarno]] dados [[Panglima TNI|Panglima]] [[Tentara Nasional Indonesia]] (TNI) wonten ing [[Yogyakarta|Ngayogjakarta]].
* '''[[1994]]''' - [[Pujangga]] [[W.S. Rendra]] lan sawatawis aktivis dipuntahan amargi dhémonstrasi ing sacaketipun [[Departemen Penerangan]] ing [[Jakarta]]. Tiyang-tiyang punika protes pambrèdhelan "[[Majalah Tempo|Tempo]]", "[[DeTik]]" lan "[[Editor]]".
* '''[[1996]]''' - Pesawat luar angkasa [[Galileo (pesawat luar angkasa)|Galileo]] kasil ngliwati [[Ganymede]], [[satelit alami]] paling ageng [[planit]] [[Jupiter]], ugi mundhut gambar lan ndungkap struktur rinci ing saknjawinipun.
 
== Wiyosan ==
352.737

besutan