10 Oktober: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (10), - → - (10), Gregorian → Grégorius (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ''' → ''' (2), ''' → ''' , kaping → kaping , utawi → utawi , ing → ing, punika, dinten → punika dinten)
(éjaan, replaced: - → - (10), - → - (10), Gregorian → Grégorius (2))
'''10 [[Oktober]]''' punika dinten ingkang kaping 283 utawi 284 ing [[taun wuntu]] miturut [[Kalendher GregorianGrégorius|Kalèndher GregorianGrégorius]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* '''[[1740]]''' – Dinten kaping kalih pambantaian tiyang [[Tionghoa]] ing [[Batavia]]. Paling sakedhik 10.000 tiyang tiwas.
* '''[[1780]]''' - [[Topan]] ageng niwasaken 20.000-30.000 jiwa ing kawasan [[Karibia]].
* '''[[1938]]''' - [[Perang Donya II]]: [[Jerman]] nyaplok wewengkon [[Sudetenland]] saking [[Cekoslowakia]].
* '''[[1964]]''' - [[Olimpiade]] [[musim panas]] [[1964]] dipunbikak ing [[Tokyo]], [[Jepang]].
* '''[[1970]]''' - [[Fiji]] pikantuk kamardikanipun.
* '''[[1979]]''' - [[Permainan]] [[Pac-Man]] dipunrilis ing [[Jepang]] déning [[Namco]].
* '''[[1986]]''' - [[Lindhu]] kanthi kekiyatan 7,5 [[skala Richter]] ngguncang [[San Salvador]], [[El Salvador]], niwasaken watara 1.500 tiyang.
* '''[[1987]]''' - Pamaréntahan [[militèr]] pimpinan [[Sitiveni Rabuka]] nelakaken [[Fiji]] minangka [[republik]].
*'''[[1998]]''' – Montor mabur [[Boeing 727]] [[Lignes Aériennes Congolaises]] [[Prastawa kacilakan Lignes Aériennes Congolaises 1998|dipuntembak]] déning para tiyang ingkang mbaléla ing [[Kindu]], [[Républik Dhémokratik Kongo]], niwasaken 41 tiyang.
* '''[[2009]]''' - [[Turki]] lan [[Arménia]] bakal normalisasi gayutan diplomatik.{{sumber|url=http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkey-armenia-to-sign-diplomatic-deal-next-month-says-official-2009-09-27| jeneng = Hürriyet}}
 
== Wiyosan ==
* [[Kalendher kadadéan|Kalèndher kadadéan]]
 
: [[9 Oktober]] - 10 Oktober - [[11 Oktober]]
 
{{Commons category|10 October}}
348.872

besutan