1 Dhésèmber: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (6), - → - (6), Gregorian → Grégorius (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ''' → ''' (2), ''' → ''' , kaping → kaping , utawi → utawi , ing → ing, punika, dinten → punika dinten)
(éjaan, replaced: - → - (6), - → - (6), Gregorian → Grégorius (2))
'''1 [[Dhésèmber]]''' punika dinten ingkang kaping 335 utawi 336 ing [[taun wuntu]] miturut [[Kalendher GregorianGrégorius|Kalèndher GregorianGrégorius]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* Dinten pèngeten [[AIDS]] sadonya.
* '''[[1835]]''' - [[Hans Christian Andersen]] nerbitaken buku dongèng sepisananipun.
* '''[[1888]]''' - Kutha [[Sawahlunto]] dipundegaken déning [[Walanda]] ing [[Sumatra Kulon|Sumatra Kilèn]] minangka kutha ingkang dipundegaken mirunggan kanggé dipundadosaken kutha tambang. [[Sawahlunto]] punika satunggal-satunggalipun kutha tambang ing [[Sumatra Kulon|Sumatra Kilèn]]
* '''[[1956]]''' - [[Hatta]] mundur minangka [[Wakil Présidhèn Républik Indonésia|wakil présidhèn]]. Kursi wakil présidhèn kosong dumugi taun [[1973]].
* '''[[1973]]''' - [[Papua Nugini]] mardika saking [[Australia]].
* {{Berita
|tgl = [[2012]]
|ber = - [[Kuwait]] nyelenggarakaken [[Pamilihan umum Parlemèn Kuwait 2012|pamilihan umum parlemèn]].
|HU = y
|gbr =
* {{Berita
|tgl = [[2012]]
|ber = - Pecatur [[Ukraina]] [[Anna Ushenina]] njawarani [[Kajuwaran Catur Donya Wanita 2012]] ing [[Khanty-Mansiysk]], [[Ruslan]].
|HU = y
|gbr =
348.872

besutan