12 Juni: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (4), - → - (4), Gregorian → Grégorius (2)
(éjaan, replaced: - → - (4), - → - (4), Gregorian → Grégorius (2))
 
'''12 [[Juni]]''' punika dinten ingkang kaping 163 utawi 164 ing [[taun wuntu]] miturut [[Kalendher GregorianGrégorius|Kalèndher GregorianGrégorius]].
 
== Kadadosan Wigatos ==
* [[2010]] '''[[Karusuhan ètnis Kirgizstan 2010|Karusuhan ètnis]]''' ing [[Osh]], [[Kirgizstan]], niwasaken sakbotenipun 124 jiwa. {{sumber|url=http://cetak.kompas.com/read/xml/2010/06/15/04404172/100.000.warga.etnis.uzbek.mengungsi|nama=Kompas}} {{sumber|url=http://berita.liputan6.com/luarnegeri/201006/281543/Kekerasan.Berlanjut.Ribuan.Etnis.Uzbek.Mengungsi|nama=Liputan6}} {{sumber|url=http://www.bbc.co.uk/indonesia/dunia/2010/06/100612_kirgistancupdate.shtml|nama=BBC}}
{{gambarberita|Mandela minus Clinton.jpg|2=[[Nelson Mandela|Mandela]]}}
* '''[[1898]]''' - Bangsa [[Filipina]] nyatakaken kamrdikan saking [[Spanyol]].
* '''[[1964]]''' - [[Afrika Kidul]] ndhawahaken ukuman kunjara salawasioun gesang dhumateng [[Nelson Mandela]].
* '''[[1991]]''' - [[Boris Yeltsin]] kapilih dados [[Présidhèn Ruslan]].
* Dinten Ruslan ing [[Federasi Ruslan]]
 
== Wiyosan ==
* [[1960]] - [[Heri Dono]]
 
== Séda ==
352.737

besutan