Taun wuntu: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kabisat → wuntu, Gregorian → Grégorius
(penanggalan hijriyah migunakake rukyatul hilal, kang umure sasi katemtokake nganggo ndeleng mbulan.)
(→‎top: éjaan, replaced: kabisat → wuntu, Gregorian → Grégorius)
'''Taun wuntu''' utawa '''taun kabisatwuntu''' ya iku taun kang umuré ditambah sadina tinimbang taun lumrah (''[[taun wastu]]''). Ing petungan [[taun Syamsiah]] taun wuntu cacah dinané 366 [[dina]], déné ing [[taun jawa]] cacahé dina ing taun wuntu ana 355 dina.
 
Se[[taun]] syamsiah cacah dinané ora persis 365 dina, nanging 365 dina, 5 [[jam]], 48 [[menit]] lan 45,1814 [[dhetik]]. Yèn kaluwihan jam, menit lan dhetik iku ora diétung, saben patang taun cacah dinané bisa kelangan mèh sadina.
Kanggo kompènsasi bab iku, saben patang taun sepisan (taun sing bisa dibagi papat), ditambahi sadina ekstra: [[29 Fèbruari]]. Nanging amarga 5 [[jam]], 48 [[menit]] dan 45,1814 [[dhetik]] kurang saka 6 jam, mila taun-taun kang bisa dibagi 100 (kaya taun 1900), dudu taun wuntu, kejaba bisa dibagi kanthi angka 400 (kaya taun 2000).
 
Tahun Kabisat miturut dhéfinisi iki ana wiwit diluncuraké [[kalendher GregorianGrégorius]].
 
[[Kategori:Pananggalan]]
350.349

besutan