Tetuwuhan: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (3), - → - (3), Saliyané iku → Kajaba iku
(→‎top: éjaan, replaced: werna → warna)
(éjaan, replaced: - → - (3), - → - (3), Saliyané iku → Kajaba iku)
Amarga warna ijo dominan banget ing anggota karajan iki, mula jeneng liya sing dianggo ya iku '''Viridiplantae''' ("tetanduran ijo"). Jeneng liyané ya iku '''Metaphyta'''.
 
Klasifikasi tetanduran mangsa kapungkur nglebokaké uga kabèh jinis [[alga]] lan [[fungi]] (kalebu [[jamur lendhir]]) minangka anggotané. Kritik-kritik sing muncul sabanjuré agawé fungi dipisahaké saka tetanduran. Sanadyan stasioner, fungi asipat ''[[saprotrof]]'', antuk ènèrgi saka sisa-sisa [[bahan organik]]. SaliyanéKajaba iku, dhindhing sèl fungi ora kasusun saka bahan sing padha karo tetanduran lan malahan mèmper [[kéwan]].
Sapérangan gedhé alga banjur wiwit dipisahaké saka kaanggotaan tetanduran amarga ora duwé diferensiasi jaringan lan ora ngembangaké [[klorofil]] minangka [[pigmen]] panangkap ènèrgi.
 
| '''[[Charophyta]]'''
| align="left" | [[ganggang ijo]] ([[desmid]]s & charophytes)
| align="right" | 4,000 - 6,000 <ref>Van den Hoek, C., D. G. Mann, & H. M. Jahns, 1995. ''Algae: An Introduction to Phycology''. pages 457, 463, & 476. (Cambridge: Cambridge University Press). ISBN 0-521-30419-9</ref>
|-
| rowspan=3 style="background:lightgray" valign="top" | [[Bryophyta]]
| '''[[Marchantiophyta]]'''
| align="left" | liverworts
| align="right" | 6,000 - 8,000 <ref>Crandall-Stotler, Barbara. & Stotler, Raymond E., 2000. "Morphology and classification of the Marchantiophyta". page 21 ''in'' A. Jonathan Shaw & Bernard Goffinet (Eds.), ''Bryophyte Biology''. (Cambridge: Cambridge University Press). ISBN 0-521-66097-1</ref>
|-
| '''[[Anthocerotophyta]]'''
| align="left" | hornworts
| align="right" | 100 - 200 <ref>Schuster, Rudolf M., ''The Hepaticae and Anthocerotae of North America'', volume VI, pages 712-713. (Chicago: Field Museum of Natural History, 1992). ISBN 0-914868-21-7.</ref>
|-
| '''[[Lumut|Bryophyta]]'''
352.737

besutan