Perth: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: petani → wong tani
(→‎top: éjaan, replaced: - → -)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: petani → wong tani)
 
== Sajarah ==
Wiwitané, Perth iku kutha krajan [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[petaniwong tani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab iku dadi praktèk kang biyasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan mau dijenengi njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan iku minangka tandha ngadegé kutha mau.
352.737

besutan