James Monroe: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Mangsa kaprésidhènan: éjaan, replaced: - → -, - → -
(éjaan, replaced: hubungan → gayutan, menèh → manèh, merga → amarga, paling gedhé → gedhé dhéwé)
(→‎Mangsa kaprésidhènan: éjaan, replaced: - → -, - → -)
James Monroe kapilih dadi présidhèn nalika taun [[1817]]. Monroe mèlu dadi anggota ana ing [[Parte Dhémokratik-Républikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat présidhèn wakilé ya iku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
 
Monroe miwiti pamaréntahané kanthi mbentuk salah siji [[kabinèt]] paling kuwat ing sajarah A.S.<ref name="internet3"/> Dhèwèké nyingkiraké rasa kalaladanan nalika milih anggota-anggota ing kabinèté.<ref name="internet3"/> Kasil gedhé dhéwé saka pamaréntahan James Monroe ya iku ana ing urusan manca nagara.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dhèwèké duwé rasa simpati marang obahan kamardikan ing praja jajahan [[Spanyol]] ing bawana Amérika lan péngin sacepeté awèh pangakonan marang nagara - nagara anyar mau, nanging perkara mau katundha, amarga nalika iku Amérika Sarékat lagi nglakokaké perundhingan karo Spanyol ngenani wewengkon [[Florida]] lan dhèwèké péngin yèn perundhingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan sikil ==
348.872

besutan