Tembung kriya: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pegawéyan → pagawéan
(→‎top: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: pegawéyan → pagawéan)
'''Tembung kriya''' (sajeroning [[Basa Indonésia]]: ''tembung makarya'' utawa ''verba''), iku kabèh tembung sing nyatakaké solah bawa, tingkah laku utawa tumandang gawé, ngayahi pegawéyanpagawéan<ref>'''''Paramasastra Basa Jawa''''', DR. Aryo Bimo Setiyanto, S.H.</ref>. Sajeroning tata ukara, tembung kriya iku sing dadi wasesa (''predikat''). Umpamané linggih, mangan lan sapanunggalané. Tembung kriya sing isih kudu diwènèhi katrangan supaya dadi cetha diarani 'tembung kriya mawa lèsan' ([[Basa Indonésia]]: ''tembung makarya berobjek''), tuladhané antarané tembung nabrak, menthung, nyiram, nagih, nuthuk lan sapanunggalané. Déné tembung kriya sing wis cetha tanpa diwènèhi katrangan ingaran tembung kriya tanpa lèsan. Tuladhané: adus, mangan, udud, nulis, nggambar lan sapanunggalané.
 
Tembung kriya bisa dibédakaké:
352.737

besutan