Rembrandt: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Kalairan → Lair, seni → kagunan (2)
(éjaan, replaced: Kalairan → Lair, seni → kagunan (2))
| awards = }}
 
'''Rembrandt Harmenszoon van Rijn''' ({{IPAc-en|ˈ|r|ɛ|m|b|r|æ|n|t|,_|-|b|r|ɑː|n|t}};<ref>[http://dictionary.reference.com/browse/rembrandt "Rembrandt"]. ''[[Random House Webster's Unabridged Dictionary]]''.</ref> {{IPA-nl|ˈrɛmbrɑnt ˈɦɑrmə(n)soːn vɑn ˈrɛin|lang|Rembrandtvanrijn.ogg}}; 15&nbsp;Juli 1606<ref name="BY"/>&nbsp;– 4&nbsp;Oktober 1669) iku sawijining pelukis lan [[etching|etcher]] [[Walanda]]. Dhéwéké kanthi umum dianggep salah siji saka pelukis lan [[printmaker]] paling misuwur ing [[senikagunan Éropah]] lan paling wigati ing [[sajarah Walanda]].<ref name="Gombrich, p. 420">Gombrich, p. 420.</ref> Sumbangané ing senikagunan teka ing periode sugih lan prestasi budaya sing disebut sajarawan [[Jaman Emas Walanda|Jaman Kuncaraning Walanda]] nalika [[lukisan Jaman Emas Walanda|lukisan Jaman Kuncaraning Walanda]], sanajan ing akèh cara antithetical karo gaya [[Baroque]] sing ndominasi Éropah, produktif lan inovatif banget, lan maringi munggah kanggo aliran anyar wigati ing lukisan.
 
Duwe ngrambah sukses pas enom dadi sawijining pelukis [[lukisan potrèt|potrèt]], taun mengko Rembrandt kang ditandhani déning tragedi pribadi lan kangèlan finansial. Nanging etching lan lukisané padha misuwur ing saindhenging umur, reputasi minangka artis tetep dhuwur,<ref>Gombrich, p. 427.</ref> lan kanggo rong puluh taun mulang akèh pelukis wigati Walanda.<ref name=Clark_203>{{Harvnb|Clark|1969|pp=203}}</ref> Kamenangan kréatif gedhé dhéwé Rembrandt ana mliginé ing potrèt kontemporèré, [[potrèt-dhiri]] lan ilustrasi saka sesawangan saka Injil. Potrèt-dhiriné mbentuk biografi unik lan intim, kang artis nliti piyambak tanpa vanitas lan karo sakabehe ikhlas.<ref name="Gombrich, p. 420"/>
{{Authority control}}
 
[[Kategori:KalairanLair 1606]]
[[Kategori:Pati 1669]]
352.737

besutan