Basa Sundha: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kecamatan → kacamatan
(→‎top: éjaan, replaced: nomor → nomer, pulo JawaPulo Jawa)
(→‎top: éjaan, replaced: kecamatan → kacamatan)
'''Basa Sundha''' iku [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomer loro sing dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dicaturaké ing pérangan kulon [[Pulo Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa sing dicaturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dicaturaké ing tlatah [[Cilacap]], mligi ing kecamatankacamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
 
Amarga kena pangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' sing padha karo [[Krama]].
348.872

besutan