Ruwatan: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Sesajèn: éjaan, replaced: werna → warna)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
'''Ruwatan''' iku [[upacara adat Jawa]] sing ancasé kanggo mbébasake wong komunitas utawa wewengkon saka ancaman bebaya. Inti upacara ruwatan iki sajatiné arupa [[ndonga]], nyuwun pangayoman marang [[Allah]] saka ancaman bebaya-bebaya umpamané [[bencana alam]] lan liyané, uga ndonga nyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing bisa nyebabaké bencana.
 
Upacara adat iki asalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifaté ''sinkretis'' sing saiki ''diadaptasi'' lan disesuaiké karo ajaran [[agama]].
 
==Makna==
Naraguna anonim