Stanislav Yevgrafovich Petrov: Béda antara owahan

967 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
tambah sithik
(#1000wikidays rintisan saka en: (durung rampung))
 
c (tambah sithik)
[[File:Stanislaw-jewgrafowitsch-petrow-2016.jpg|thumb|Stanislav Petrov]]
'''Stanislav Yevgrafovich Petrov''' iku sawijining tokoh militèr Rusia.
'''Stanislav Yevgrafovich Petrov''' ([[Basa Rusia|Rusia]]: Станисла́в Евгра́фович Петро́в; 7 September 1939 – 19 Mei 2017) iku sawijining tokoh militèr Rusia. Dhèwèké iku minangka lètnan kolonèl Angkatan Udara Uni Sovyèt dadi misuwur minangka wong sing nylametaké donya saka perang nuklir kanggo pamaragané nalika insidèn alarm palsu nuklir Uni Sovyèt ing taun 1983.
 
Ing tanggal 26 September 1983, namung telung minggu sawisé militèr Sovyèt némbak Boeing 747 darbèné Korean Air Lines, Petrov iku upsir sing tinugas ing punjer komando Oko sing ngurusi sistim pèngetan awal, nalika sistimé lapur ana sawijining rudal diluncuraké saka Amérika Sarékat, lan sawisé iku disusul limang rudal liyané manèh. Petrov rumangsa menawa lapuran komputer iku ngawur alias alarm palsu.
 
Invèstigasi sawisé iku pancèn ndhedhes menawa sistim pèngetan satelit Sovyèt malafungsi.
 
[[Kategori:Lair 1939]]
[[Kategori:Pati 2017]]