Jomo Kenyata: Béda antara owahan

507 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tambah rujukan
(Kaca anyar: {{Infobox officeholder | name = Mzee Jomo Kenyatta | image = File:Jomo Kenyatta 1966-06-15.jpg | alt = | caption = President Keny...)
 
(tambah rujukan)
| nickname =
}}
'''Jomo Kenyata''' ya iku [[Antropologi|antropologi]] saka [[Kénya]] ing [[Afrika Wétan]]. Kenyata iki sing anggota suku bangsa Gikuyu, suku bangsa kang ana ing daérah pegunungan Kénya<ref name=":0">{{Cite book|title=Tokoh-tokoh Antropologi|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbitan Universitas|year=1964|isbn=|location=Jakarta|pages=144}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://www.britannica.com/biography/Jomo-Kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=Britannica|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 Novermber 2017}}</ref>. Lair ing taun 1893, dhéwéké sekolah ing sawiji sekolah [[Kristen]], nuli dadi pegawé sor-soran ing kutha. Ing taun 1929, Kenyata oléh kasempatan lunga menyang [[Inggris]] nganti taun 1946<ref name=":0" />. Ing Inggris, Kenyata ngelanjutké sekolahé nganti mlebu pamulangan luhur ''London School of Economics'', panggonan dhéwéké sinau antropologi ing sor bimbingan [[Bronislaw Malinowski]]<ref name=":0" />. Kenyata ngasilaké buku ètnografi kang judulé ''Facing Mount Kenya'' taun 1938. Ing buku iku nuduhaké kisah sawiji suku bangsa Afrika kang lagi dijajah lan lemahé dijukut déning wong penjajah. Kenyata ngungkapké rasa protès marang penjajah Èropa nalika iku amarga kahanan wong asli Afrika kang mlarat. Buku seratan Kenyata iku kawentar ing kalangan ahli antropologi<ref name=":0" />. Panyengkuyung saka ahli antropologi iki mangrupa nerbitaké buku iku ing rupa ''pocketbook''. Pendhidhikan antropologi kang dioléhi Kenyata dienggo bangga wong penjajah<ref name=":1">{{Cite web|url=http://www.sahistory.org.za/people/jomo-kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=South African History Online|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 November 2017}}</ref>. Kenyata kekatut ing aktivis kamerdekan Kenya lan kaya dadi sawiji pahlawan kamerdèkan Kenya<ref name=":1" />.
 
== Rujukan ==
1.239

besutan