Nusantara: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé, Saliyané iku → Kajaba iku, tanah Jawa → Tanah Jawa
(éjaan, replaced: diklaim → didhaku)
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé, Saliyané iku → Kajaba iku, tanah Jawa → Tanah Jawa)
# Nusantara
 
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanagara''' iku tlatah-talatah ing tanahTanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanagara". SaliyanéKajaba iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok manawa isih bisa diarani "mancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, ananging (kadhang kala) isih didhaku dadi laladan jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modhèren, tembung "Nusantara" biyasanélumrahé ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wétan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok manawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu manèh.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan