Rahim: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé, - → - (3), - → - (3)
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ) (2), : → :)
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé, - → - (3), - → - (3))
Témbok guwa garba kasusun saka 3 lapis jaringan, ya iku lapisan njaba (''serosa''), tengah (''myometrium''), lan njero (''endometrium'').<ref name="buku 1">[Biology for Junior High School III,kaca 24, taun 2009 Yudhistira]</ref>
Panggawéyan endhog lan menstruasi kadadéan kanthi siklis sing kalampah kanthi 4 fase ya iku:
1. Tahap ''menstruasi'' (dina kaping 1 - 7), ya iku rontokélan metuné témbok guwa garba saka njero awak. Perkara iki disebabké kurangé kadar hormon seks ing sakjrone awak.
2. Tahap ''praovulasi'' (dina kaping 7 - 13), ya iku wanciné nggawéné lan matengaké sèl endhog ing saknjeroné [[ovarium]] amarga mundhakékadar [[estrogen]] ing njero awak.
3. Tahap Ovulasi, ya iku metuné sèl endhog sing wis mateng saka ovarium sing biyasanélumrahé ingaran mangsa subur. Yèn siklusé pas wanciné, [[ovulasi]] kadadéan witara dina kaping 14 saka prastawa menstruasi.
4. Tahap ''pascaovulasi'' (dina kaping 15 - 28), ya iku mangsa [[sèl]] endhog ora nglakoni pembuahan. Ing tahap iki, produksi progesteron mundhak nganti endometrium dadi luwih kandel lan siyap nampa ''embrio'' kanggo modot. Yèn ora ana fertilisasi, hormon seks ing sak jeroné awak dadi entèk lan ndadèkaké endometrium rontok.
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
352.737

besutan