Rani: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Wirjadisastra ngalih kaca Ratu menyang Rani: ratu ing basa Jawa iku nétral (dudu mligi kanggo lanang utawa wadon))
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|RatuRani Elizabeth II]]
'''RatuRani''' ya iku wong sing mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa diarani bojoné ratu.
Ananging sing diarani ratu iku uga bisa diarani panguasa lanang lan pasangané wong wadon. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, sing nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. ya iku wektu panguasané séda lan ninggal anak, utawa sadulur cedhak. Anak utawa seduluré mau sing njupuk kuasane nagara. Miturut sajarah, akèh nagara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, mligi ning nagara Éropah lan uga tanah Jawi. Pirang pérangan nagara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. Kayata [[Kekaisaran Romawi Suci]] lan Malaysia.
Upama panguasané wong lanang, pramila ingaran ratu. Upama wong wadon ingaran ratu. Beda karo gelar kang dienggo ing nagara Fiji, sing rajane nganggo gelar "RatuRani" (saka turunan tembung sing béda).
 
[[Kategori:Ratu| ]]
63.840

besutan