Kiwi (manuk): Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tembung, replaced: ( → (, bobote → boboté, genus → génus, ordo → ordho, Beda → Béda
c (Wirjadisastra ngalih kaca Manuk kiwi menyang Kiwi (manuk))
(tembung, replaced: ( → (, bobote → boboté, genus → génus, ordo → ordho, Beda → Béda)
 
}}
'''Kiwi''' iki salah siji jinis manuk kang ora bisa mabur. Manuk iki urip ing [[Niu Selan]] saka ''génus'' ''Apteryx''(siji-sijiné ''génus'' ing ''family'' Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya [[pitik]]. Manuk iki kagolong ''spésies'' kang kaancam cures. Kiwi uga digunakaké simbol nagara Niu Selan.<ref name="internet1">[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Pendidikan/sebaran-kiwi-di-new-zealand Sebaran Kiwi di New Zealand]</ref>
Manuk kang ora bisa miber iki boboteboboté mung 2–5&nbsp;kg. Wulune wernane klawu utawa soklat. Manuk iki ora nduwé buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. BedaBéda karo manuk liyané bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.<ref>http://web.archive.org/web/20101208205701/http://bukucatatan-part1.blogspot.com/2009/02/burung-kiwi.html</ref>
 
== Spesies Kiwi ==
# ''Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)''
# ''Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)''
# ''Okarito Brown Kiwi / Rowi ( Apteryx rowi)''
# ''Brown Kiwi (Apteryx mantelli)''
# ''Tokoeka (Apteryx australis)''
352.737

besutan