Piyul: Béda antara owahan

49 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biola → biyolah (6)
(→‎top: éjaan, replaced: biola → biyolah (6))
|range=[[Gambar:Range violin.png|130px|center]]
|related=
* '''[[Kulawarga biolabiyolah]]''' ([[viola]], [[cello]])
* Kulawarga [[viol]] (kalebu ''[[double bass]]'')
|musicians=
* [[Pratélan pamain biolabiyolah]]
|builders=<!--
*[[:Category:Violin makers|Luthiers]] -->
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Viool (nabootsing van een Europese viool) TMnr 1109-18a.jpg|thumb|250px|Gambar Piyul]]
 
'''Piyul''' utawa '''biyolah''' iku piranti musik kelompok ''violin'' kang kasusun saka piyul cilik (''biolabiyolah kecil''), piyul madya (''biola menengah''), piyul gedhé (''biola besar''), lan piyul ''bass'' (''biola bass'').<ref name="internet1">[http://erabaru.net/sejarah/56-sejarah/12116-asal-usul-perkembangan-biola erabaru.net](diundhuh tanggal 28 Mèi 2011)</ref> Piyul diunèkaké kanthi cara digèsèk.<ref name="internet1"/>
 
== Sajarah ==
352.737

besutan