Wrocław: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → - (8), - → -, Saliyané iku → Kajaba iku, bioskop → biyoskup
(→‎top: éjaan, replaced: nomor → nomer)
(éjaan, replaced: - → - (8), - → -, Saliyané iku → Kajaba iku, bioskop → biyoskup)
|-
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[Provinsi ing Polen|Provinsi]]: || ''[[Provinsi Silesia Hilir|Silesia Hilir (dolnośląskie)]]''
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 292,9 [[kilomèter pasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 635.932 jiwa <small>31 Dhésèmber 2005</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomer kendaran motor: || <tt>DW</tt>
|- style="background: #ffffff;"
| Alamat<br />balé kutha: || ul. Sukiennice 9 <br /> 50-107 {{PAGENAME}}
|- style="background: #ffffff;"
| Situs wèb resmi: || [http://www.wroclaw.pl/ www.wroclaw.pl]
|-
! colspan="2" | Pulitik
|- style="background: #ffffff;"
| Walikutha: || Rafał Dutkiewicz
|}
''' Wrocław ''' (pocapané [{{IPA|'vrɔtswaf}}]; [[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing gedhé dhéwé kaping papat ing Polen yèn ditilik saka cacahé sing ndunungi. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki kutha krajan ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). SaliyanéKajaba iku kutha iki punjer Kauskupan Agung lan Diocese Protèstan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater sarta musiyum. Kutha iki punjer budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong pérangan déning kali iki.
== Klub-klub Ulah raga ==
 
* [[Śląsk Wrocław]] - 1947 r., league: [[Ekstraklasa]] http://www.slaskwroclaw.pl/index.dhtml
 
== Tokoh saka Breslau/Wrocław ==
File:UniwersytetWroclawski-Odra.jpg|Univèrsitas Wrocław
File:Grunwaldzki noca.jpg|Kreteg Grunwaldzki
File:Arkady2.JPG|Komplèks pasca-modèrnisme Arkady sing dibuka ing awal taun 2007, sarta isiné kantor, bioskopbiyoskup, mal lan akuarium iwak hiyu
</gallery>
 
350.349

besutan