Biskop Agung: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Uskup → Biskop (5), uskup → biskop (10)
c (Wirjadisastra ngalih kaca Uskup Agung menyang Biskop Agung)
(éjaan, replaced: Uskup → Biskop (5), uskup → biskop (10))
'''UskupBiskop Agung''' iku sajeroning kakristenan sawijining [[uskupbiskop]] sing ngantukaké pangangkatan. Ing [[Gréja Katulik Roma|Gréja Katulik]] lan Gréja-Gréja liya, uskupbiskop agung ngepalani sawijining kauskupan utama sing diarani kauskupan agung, utawa diarani provinsi gerejawi sajeroning [[komuni Anglikan]]. UskupBiskop agung satingkat karo uskupbiskop saka segi kerohanian ananging uskupbiskop agung luwih dhuwur prestise utawa derajaté. UskupBiskop agung dudu sawijining tahbisan dhéwéi, nanging arupa kalungguhan koordinator. Kanthi mangkono, sing wis ditahbisaké minangka uskupbiskop, ora kudu ditahbisaké manèh nalika diangkat dadi uskupbiskop agung; ananging yèn sing diangkat sadurungé dudu uskupbiskop kanggo diangkat dadi uskupbiskop agung kudu ditahbisaké minangka uskupbiskop.
 
''UskupBiskop agung'' sajeroning [[Basa Latin]] diarani Archiepiscopus. Tembung Latin mau asal saka rong tembung [[Basa Yunani]], αρχι, sing maknané "perdana" utawa "pamimpin", lan επισκοπος, sing maknané "penilik" utawa "penyelia". Ing [[Gréja Katulik Roma]], sawijining kauskupan agung lan sawetara kauskupan ing saubengé mbentuk siji provinsi gerejawi. Jabatan iki magepokan karo sipat kerjasama lan koordinasi para uskupbiskop sing dumunung ana ing provinsi gerejawi mau.
 
== UskupBiskop Agung ing Indonesia ==
{{utama|Kauskupan ing Indonesia}}
 
352.737

besutan