Victoria saking Britania Raya: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Awal kagesangan: éjaan, replaced: Uskup → Biskop
(→‎Awal kagesangan: éjaan, replaced: Istana → Pura (2), sacara → kanthi)
(→‎Awal kagesangan: éjaan, replaced: Uskup → Biskop)
Bapanipun Victoria, [[Pangéran Edward Augustus, Duke saking Kent lan Strathearn|Duke saking Kent lan Strathearn]], punika putra angka sekawan saking Raja [[George III saking Britania Raya|George III]] lan [[Ratu Charlotte]]. Ibunipun punika [[Putri Victoria saking Saxe-Coburg-Saalfeld]]. Putra pambajeng George III, [[Pangéran Wales]] (ing tembé wingking [[Raja George IV]]), namung kagungan satunggal yoga, [[Putri Charlotte Augusta saking Wales]]. Nalika Putri Charlotte Augusta tilar dony aing taun 1817, putra-putra kakung [[Raja George III]] ingkang dèrèng palakrami rebatan palakrami lan pikantuk putra kanggé njamin garis keturunanipun. Ing yuswa 50 taun, Duke saking Kent lan Strathearn palakrami kaliyan [[Putri Victoria saking Saxe-Coburg-Saalfeld]], sedhèrèk putri saking dhudha Putri Charlotte [[Leopold I saking Bèlgi|Pangéran Leopold saking Saxe-Coburg-Saalfeld]] lan randhanipun [[Karl saking Leiningen|Karl, Pangéran saking Leiningen]].
 
Victoria, putri tunggal saking pasangan wau, dipunwiyosaken ing [[Pura Kensington]], London tanggal [[24 Mèi]] [[1819]]. Panjenenganipun dipunbaptisaken ing Ruang Cupola saking [[Pura Kensington]] tanggal [[24 Juni]] [[1819]] déning [[UskupBiskop Agung Canterbury]] ([[Charles Manners-Sutton]]), lan tiyang sepuh baptisipun punika [[George IV saking Britania Raya|Pangéran Regent]], [[Alexander I saking Ruslan|Kaisar Alexander I saking Ruslan]] (kanggé ngurmati panjenenganipun, piyambakipun dipunparingi asma pisanan selaras kaliyan Kaisar Alexander), [[Putri Charlotte, Putri Karajan|Ratu Charlotte saking Württemberg]] lan [[Augusta Reuss-Ebersdorf|Dowager Duchess saking Saxe-Coburg-Saalfeld]].
 
Éwadéné dipunbaptisaken kanthi asma Alexandrina Victoria, wiwit miyos panjenenganipun kanthi resmi dipunsebat ''Ingkang Mminulya Putri Victoria saking Kent''.
352.737

besutan