Biskop: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Uskup → Biskop (7)
c (Wirjadisastra ngalih kaca Uskup menyang Biskop)
(éjaan, replaced: Uskup → Biskop (7))
[[Gambar:Johann Otto von Gemmingen.jpg|thumb|right|200px|Mgr. Johann Otto von Gemmingen, ([http://en.wikipedia.org/wiki/Prince-Bishopric_of_Augsburg Pangeran-Uskup saking Augsburg]).]]
 
'''UskupBiskop''' punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing [[Keuskupan]] lan arupi pérangan sakingpéranganing hierarki Gréja [[Katulik|Katulik Roma]] sasampunipun [[Paus|Sri Paus]] ([[UskupBiskop Agung]] [[Roma]]) lan [[Kardinal]]. Salebetipun kalenggahanipun punika, UskupBiskop asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben UskupBiskop, amargi tahbisanipun, langsung dados pérangan sakingpéranganing jajaran para UskupBiskop sa-donya ('''''Collegium Episcopale''''') ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan kagungan tanggel waler dhumateng sadaya Gréja Katulik ([[Paroki]]) ingkang wonten ing salebetipun wewengkon [[Keuskupan]]-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan UskupBiskop asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning [[Tahta Suci]] ([http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_See The Holy See]) ing [[Vatikan]], [[Roma]].
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.vatican.va/phome_en.htm Tahta Suci]
 
[[Kategori:UskupBiskop Katulik Roma| ]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
352.737

besutan