Kabupatèn Gunungkidul: Béda antara owahan

1.461 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Infobox settlement
{| {{InfoboxAttribs}}
|+ <big>'''Kabupatènname = Gunungkidul'''</big>
| settlement_type = [[Kabupatèn]]
|-
| imagesize =
| style="background: #ffffff;" align="center" colspan="2" |
| image_seal =
{| cellspacing="0" border="0" cellpadding="2"
| motto = Handayani
| align="center" width="140" | [[Gambar:Lambang Gunung Kidul.jpg|100px]]
| image_map = Lokasi DIY Kabupaten Gunungkidul.svg
|-
| mapsize = 280px
| align="center" width="140" | <small>'''Lambang Gunungkidul'''</small>
| map_caption = Pernahé Gunungkidul ing [[Daerah Istimewa Yogyakarta]]
|}
| coordinates = {{coord|-8.0305091|110.6168921|display=inline,title}}
|-
| subdivision_type = [[Nagara]]
| align="center" colspan="2" style="border-bottom: 3px solid gray;" | <small>[[Sesanti]]: ""</small>
| subdivision_name = [[Indonésia]]
|-
| subdivision_type1 = Provinsi
| align="center" colspan="2" | [[Gambar:Lokasi DIY Kabupatèn Gunung Kidul.svg|300px|Péta Gunungkidul ing DI Yogyakarta]]
| subdivision_name1 = [[Daerah Istimewa Yogyakarta]]
|-
| established_title = Gabung
| Dina Dadi:
| established_date = 15 Oktober 1951<ref>Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab ''Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta''</ref>
|...
| seat_type = Kutha krajan
|-
| seat = [[Wanasari, Gunungkidul|Wanasari]]
| [[Kutha krajan]]:
| parts_type = [[Kacamatan]]
| [[Wonosari]]
| parts_style = coll
|-
| p1 = [[Wanasari, Gunungkidul|Wanasari]]
| [[Bupati]]:
| p2 = [[Nglipar, Gunungkidul|Nglipar]]
|
| p3 = [[Playen, Gunungkidul|Playen]]
|-
| p4 = [[Pathuk, Gunungkidul|Pathuk]]
| Wakil Bupati:
| p5 = [[Paliyan, Gunungkidul|Paliyan]]
|
| p6 = [[Panggang, Gunungkidul|Panggang]]
|-
| p7 = [[Tepus, Gunungkidul|Tepus]]
| Jembar<br />&nbsp;-Total:<br />
| p8 = [[Semanu, Gunungkidul|Semanu]]
| <br />1.485,36&nbsp;km²
| p9 = [[Karangmaja, Gunungkidul|Karangmaja]]
|-
| p10 = [[Ponjong, Gunungkidul|Ponjong]]
| Kacamatan<br />&nbsp;-Cacahe:<br />
| p11 = [[Rongkop, Gunungkidul|Rongkop]]
| <br />18 Kacamatan
| p12 = [[Semin, Gunungkidul|Semin]]
|-
| p13 = [[Ngawèn, Gunungkidul|Ngawèn]]
| [[Padunung]]<br />&nbsp;-Total:<br />&nbsp;-Kapadhetan:
| p14 = [[Gedhangsari, Gunungkidul|Gedhangsari]]
| <br />+/-686.000 (2003)<br />+/-462 jiwa / km²
| p15 = [[Saptasari, Gunungkidul|Saptasari]]
|-
| p16 = [[Girisuba, Gunungkidul|Girisuba]]
| [[Suku bangsa]]:
| p17 = [[Tanjungsari, Gunungkidul|Tanjungsari]]
| [[wong Jawa]]
| p18 = [[Purwasari, Gunungkidul|Purwasari]]
|-
| leader_title = [[Bupati]]
| [[Agama]]:
| leader_name =
| [[Kajawèn]], [[Islam]], [[Protèstan]], [[Katulik]], [[Hindhu]] lan [[Buda]]
| unit_pref = Metric
|-
| area_total_km2 = 1485,36
| Basa:
| population_total = 748119
| [[Basa Jawa]] lan [[Basa Indonésia]]
| population_as_of = 2010
|}
| population_density_km2 = auto
 
| timezone1 = WIK
| utc_offset1 = +7
| postal_code_type =
| postal_code =
| area_code = +62 274
| registration_plate = AB
| website = {{URL|http://www.gunungkidulkab.go.id/}}
}}
'''Kabupatèn Gunungkidul''' iku kabupatèn ing [[Daerah Istimewa Yogyakarta]], pernahé ing sisih [[wétan]] DIY, kutha [[Wonosari]] iku [[kutha krajan]] kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.485,36&nbsp;km² utawa hèktar.
 
== Géografi ==
 
== Pamaréntahan ==
 
Kabupatèn Gunungkidul katata sajeroning 18 [[kacamatan]], 144 [[désa]] lan [[kalurahan]]. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Gunungkidul ya iku:
 
* [[Tanjungsari, Gunungkidul|Tanjungsari]]
* [[Purwasari, Gunungkidul|Purwasari]]
 
== Uga delengen ==
 
* [[Pratélan Daerah Tingkat II]]
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.pesonagunungkidul.com/ Situs alam Gunungkidul - Aris Guntara]
* [http://www.gunungkidul.org/ Serba - Serbi Gunungkidul]
 
[[Daerah Istimewa Yogyakarta]]
 
{{Kabupatèn Gunungkidul}}
63.045

besutan