Mi: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(éjaan, replaced: kandungan → kandhutan (2), nomor → nomer)
}}
 
'''Mi''' utawa '''mie''' ya iku panganan paling misuwur ing [[Asia]], kususe ing [[Asia Wétan]] lan [[Asia Kidul-wétan|Kidul-wétan]]. Miturut cathetan sajarah, mie kapisanan digawé ing [[Cina]] nalika jaman pamaréntahan [[dinasti Han]]. Saka [[Cina]], mie nyebar tekan [[Jepang]], [[Koréa]], [[Taiwan]] lan nagara-nagara ing [[Asia Tenggara]] tekan [[Éropah]]. Miturut buku-buku sajarah, ing [[Éropah]], mie wiwit dikenal sawisé [[Marco Polo]] nekani [[Cina]] lan nggawa jajan mie. Nanging ing perkembangane ing [[Éropah]], mie saiki dadi pasta kaya kang kita mangerteni saiki.<ref name="internet 1">[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Kuliner/SEJARAH_DAN_ANEKA_JENIS_MIE lintasberita.com] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
 
Sajatiné seni nggiling [[gandum]] wis ana luwih dhisik ing [[Wétan Tengah]], kaya [[Mesir]] lan [[Pèrsi]]. Asale, mie diprodhuksi kanthi manuwal, nembé taun 700-an ana mesin kanggo nggawé mie sing ukurane cilik nganggo piranti mekanik. T.Masaki taun 1854 bisa nggawé mesin kanggo nggawé mie mekanik kang bisa mroduksi mie kanthi masal. Sakawit iku, mie ngalami akèh perkembangan, kaya ing [[Cina]] wiwit diprodhuksi mie instant kang jenenge [[Chicken Ramen]] lan ing ing [[Jepang]] jenenge [[Saparo Ramen]] (1962).<ref name="internet 2">[http://kopi-luwak.lefora.com/2009/02/21/sejarah-dan-aneka-jinis-mie/ kopi-luwak.lefora.com] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
63.076

besutan