Garung, Wanasaba: Béda antara owahan

2.053 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
ganti isi using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, kabupatèn Wanasaba → Kabupatèn Wanasaba)
c (ganti isi using AWB)
{{Infobox settlement
{{Kacamatan
| jenengname = Garung
| settlement_type = Kacamatan
| dati2 = Kabupatèn
| subdivision_type = [[Nagara]]
| jeneng dati2 = Wanasaba
| subdivision_name = [[Indonésia]]
| jeneng camat = |-
| subdivision_type1 = [[Provinsi]]
| jeneng dati2 =
| subdivision_name1 = [[Jawa Tengah]]
| jembar =
| subdivision_type2 = [[Kabupatèn]]
| padunung =
| subdivision_name2 = [[Kabupatèn Wanasaba|Wanasaba]]
| cacah dati4 =
| coordinates = {{Coord|-7.29539|109.94402|display=inline,title}}
| provinsi =
| pushpin_map = Indonesia Central Java#Indonesia
| kapadhetan =
| pushpin_mapsize = 300px
| angka BPS =
| blank_name = Kodhe laladan<br>administrasi
|}}
| blank_info = {{#invoke:Wikidata|getRawValue|P2588|FETCH_WIKIDATA}}
[[Gambar:Peta Kacamatan Garung.pdf|thumb|175px|Peta Kacamatan Garung]]
'''Garung''' iku saka 15 [[kacamatan]] ing [[Kabupatèn Wanasaba]] (Wonosobo), [[Provinsi Jawa Tengah]], [[Indonésia]]. Kacamatan iki dumunung ing koordinat antara 70 15’ 20’’ nganti 70 18’ 00’’ Lintang Kidul (LK) lan 1090 53’ 52” nganti 1090 59 52’’ Bujur Wétan (BW), leté watara 8 km saka kutha krajan Kabupatèn Wanasaba lan 129 km saka kutha krajan Provinsi Jawa Tengah (Semarang), minangka jalur utama tukuju obyèk wisata [[Gunung Dieng]] (''Dieng Plateau''). Jembar wewengkon Kacamatan Garung 5.122,03 ha (512,20 km) utawa 0,05 % saka jembaré wewengkon Kabupatèn Wanasaba. Kacamatan iki wewatesan<ref>[http://www.wonosobokab.go.id/dokumen/wonosobo_dalam_angka_2009/KECAMATAN/garung/narasi.pdf Profil kacamatan Garung]</ref>:
{{Wates LKKW
|lor=Kacamatan [[Kejajar, Wanasaba|Kejajar]]
|kidul=Kacamatan [[Majatengah, Wanasaba|Majatengah]]
|kulon=Kacamatan [[Majatengah, Wanasaba|Majatengah]]
|wétan=Kacamatan [[Kejajar, Wanasaba|Kejajar]]
}}
'''Garung''' iku [[kacamatan]] ing [[Kabupatèn Wanasaba]].<ref>{{Cite web|url=http://www.kemendagri.go.id/pages/data-wilayah|title=Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)|website=www.kemendagri.go.id|language=Indonésia|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2017-10-31}}</ref>
 
== Géografi lan demografiRéferènsi ==
Kacamatan iki dumunung ing koordinat antara 70 15’ 20’’ nganti 70 18’ 00’’ Lintang Kidul (LK) lan 1090 53’ 52” nganti 1090 59 52’’ Bujur Wétan (BW), leté watara 8&nbsp;km saka kutha krajan Kabupatèn Wanasaba lan 129&nbsp;km saka kutha krajan Provinsi Jawa Tengah (Semarang). Jembar wewengkon Kacamatan Garung 5.122,03 ha (512,20&nbsp;km) utawa 0,05 % saka jembaré wewengkon Kabupatèn Wanasaba<ref>[http://www.wonosobokab.go.id/dokumen/wonosobo_dalam_angka_2009/KECAMATAN/garung/8kelompokdata.pdf Wanasaba dalam angka]</ref>. Komposisi tata guna lahan arupa lahan sawah 288,76 ha (5,64 %), tanah garing 3.635,62 ha (70,98 %), alas Nagara 841,11 ha (16,42 %), Perkebunan Nagara/swasta 109,45 ha (2,14 %) lan lahan liya 247,09 ha (4,82 %).
 
Cacahing sing ndunungi taun ana 2008 50.363 jiwa lan ing taun 2009 ngalami penambahan dadi 51.384 jiwa utawa tuwuh watara 1.02 %/taun.
 
Sacara administratif kacamatan Garung dumadi saka 14 désa lan 1 kalurahan, ya iku<ref>[http://sirusa.bps.go.id/doc/MFD.pdf Sirusa BPS 2007: Data kalurahan/désa ing Kacamatan Garung]</ref>:
*Garung, kodhe désa: 330712001
*Gemblengan, kodhe désa: 330712003
*Jengkol, kodhe désa: 330712008
*Kayugiyang, kodhe désa: 330712005
*Kuripan, kodhe désa: 330712007
*Larangan Lor, kodhe désa: 330712013
*Lengkong, kodhe désa: 330712002
*Maron, kodhe désa: 330712010
*Menjer, kodhe désa: 330712011
*Mlandi, kodhe désa: 330712012
*Sendhangsari, kodhe désa: 330712004
*Sitiharja, kodhe désa: 330712014
*Siwuran, kodhe désa: 330712006
*Tegalsari, kodhe désa: 330712015
*Tlaga, kodhe désa: 330712009
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.wonosobokab.go.id Situs wèb Kabupatèn Wanasaba]
 
{{Garung, Wanasaba}}
{{Kabupatèn Wanasaba}}
{{Jawa Tengah}}
 
[[Kategori:Kabupatèn Wanasaba]]
[[Kategori:Kacamatan ing Kabupatèn Wanasaba]]
[[Kategori:Kacamatan ing Jawa Tengah]]
[[Kategori:KacamatanGarung, ingWanasaba| Indonésia]]
 
[[Kategori:Garung, Wanasaba]]
 
{{Kacamatan-stub}}
3.807

besutan