Bandungan, Semarang: Béda antara owahan

1.456 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
ganti isi using AWB
c (Mandamaruta ngalih kaca Bandhungan, Semarang menyang Bandungan, Semarang: salah ejaan)
c (ganti isi using AWB)
{{Infobox settlement
{{Kacamatan
| jenengname = Bandhungan
| settlement_type = Kacamatan
| dati2 = Kabupatèn
| petha subdivision_type = [[Nagara]]
| subdivision_name = [[Indonésia]]
| jeneng dati2 = Semarang
| subdivision_type1 = [[Provinsi]]
| jembar =
| subdivision_name1 = [[Jawa Tengah]]
| padunung =
| subdivision_type2 = [[Kabupatèn]]
|kalurahan=-
| subdivision_name2 = [[Kabupatèn Semarang|Semarang]]
| jeneng camat =-
| coordinates = {{Coord|-7.21415|110.36658|display=inline,title}}
| kapadhetan = /km²
| pushpin_map = Indonesia Central Java#Indonesia
| angka BPS =
| pushpin_mapsize = 300px
| provinsi = Jawa Tengah
| blank_name = Kodhe laladan<br>administrasi
| blank_info = {{#invoke:Wikidata|getRawValue|P2588|FETCH_WIKIDATA}}
}}
'''Bandhungan''' iku [[kacamatan]] ing [[Kabupatèn Semarang]].<ref>{{Cite web|url=http://www.kemendagri.go.id/pages/data-wilayah|title=Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)|website=www.kemendagri.go.id|language=Indonésia|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2017-10-31}}</ref>
 
== Réferènsi ==
'''Bandhungan''' iku kacamatan anyar ing [[Kabupatèn Semarang]] minangka salah siji saka 19 kacamatan ing Kabupatèn Semarang, asil pamekaran saka sebagean [[Ambarawa, Semarang|Kacamatan Ambarawa]] lan [[Jambu, Semarang|Kacamatan Jambu]]. Kantor kacamatan dumunung ing Jl. Sukorini No. 1 Bandhungan.
 
Désa-désa ing kacamatan iki ya iku:
[[Bandhungan, Bandhungan, Semarang|Bandhungan]] asal saka kacamatan [[Ambarawa, Semarang|Ambarawa]], désa [[Banyukuning, Bandhungan, Semarang|Banyukuning]] asal saka kacamatan [[Jambu, Semarang|Jambu]], désa [[Candhi, Bandhungan, Semarang|Candhi]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Durèn, Bandhungan, Semarang|Durèn]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Jetis, Bandhungan, Semarang|Jetis]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Jimbaran, Bandhungan, Semarang|Jimbaran]] asal saka kacamatan [[Bawèn, Semarang|Bawèn]], désa [[Kenthèng, Bandhungan, Semarang|Kenthèng]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Mlilir, Bandhungan, Semarang|Mlilir]] asal saka kacamatan Ambarawa, désa [[Pakopèn, Bandhungan, Semarang|Pakopèn]] asal saka kacamatan Bawèn, lan désa [[Sidamukti, Bandhungan, Semarang|Sidamukti]] asal saka kacamatan Bawèn.
 
Sawetara désa ing kacamatan iki wewatesan karo kabupatèn [[Kabupatèn Kendhal|Kendhal]].<ref>[http://portal.mahkamahkonstitusi.go.id/eLaw/mg58ufsc89hrsg/No_48_2007.pdf Permendagri nomer 48 taun 2007 ngenani tapel wates Kabupatèn Semarang lan kabupatèn Kendhal]</ref>
Kacamatan iki jembaré:-km<sup>2</sup> kanthi sing ndunungi watara.
 
Bandungan dumunung ing pèrèng [[Gunung Ungaran]] mula hawané seger. Ing tlatah iki ana warna-warna papan wisata lan rékréasi kaya ta wahana Outbond sing jenengé Umbul Sidamukti sing duwé ''Flying Fox'' paling dhuwur ing Indonésia ya iku 70 m. Objèk wisata sing misuwur ya iku [[Candhi Gedhongsanga]]. Amarga hawané sing seger, Bandhungan uga akèh ngasilaké [[janganan]] lan manéka warna [[kembang]].
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.semarangkab.go.id/index.php?option=com_content&task=view&id=915&Itemid=297 Data kacamatan ing Kabupatèn Semarang]
*[http://www.suaramerdeka.com/harian/0608/09/kot25.htm Melanggar Perda demi Kebaikan Bersama]
{{Bandhungan, Semarang}}
{{Kabupatèn Semarang}}
 
[[Kategori:Kacamatan ing JawaKabupatèn Tengah|{{PAGENAME}}Semarang]]
[[Kategori:{{PAGENAME}}|Kacamatan ing Jawa Tengah]]
[[Kategori:Kacamatan ing KabupatènBandhungan, Semarang|{{PAGENAME}} ]]
 
 
3.807

besutan