Agatha Christie's Poirot: Béda antara owahan

57 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
tambah sithik
c (tambah sithik)
c (tambah sithik)
[[gambar:Logo Hercule Poirot.jpg|jmpl|Logo sérial iki]]
[[Gambar:David Suchet.jpg|jmpl|David Suchet (2006), aktor sing maragakaké Hercule Poirot, ing foto iki tanpa [[brengos]].]]
'''Agatha Christie's Poirot''' iku sawijining sérial acara télévisi Britania sing ditayangaké ing ITV saka tanggal 9 Januari 1989 nganti 13 Novèmber 2013. [[David Suchet]] maragakaké [[Hercule Poirot]], sawijining détèktif fiktif karangané [[Agatha Christie]].
 
 
== Latar wuri carita ==
[[Gambar:David Suchet.jpg|jmpl|David Suchet (2006), aktor sing maragakaké Hercule Poirot, ing foto iki tanpa [[brengos]].]]
Nalika wadya bala Jerman ing taun 1914 mbedhah Bèlgia, para padunung nagara iki dadi kasangsaran. Akèh warga Bèlgia banjur ngungsi menyang Walanda sing nétral utawa Inggris. Hercule Poirot iku salah sawijiné wong sing ngungsi, dhèwèké iku manten pulisi. Hercule Poirot ditampa kanthi apik ing Styles St. Mary, Inggris lan dadi tresna marang nagarané sing anyar. Sawisé Perang Donya I, awaké manggon ing London lan nyambut gawé minangka détèktif swasta, ing apartemèn [[Florin Court|Whitehaven Mansions]]. Dhèwèké diréwangi Kaptèn Arthur Hastings, manten prawira Britania lan sékretarisé Miss Lemon. Dhèwèké uga kekancan apik karo Inspèktur James Japp. Nalika Hastings rabi lan ngalih menyang Argèntina, Poirot banjur ngalih ing tlatah padésan lan karepé péngin pènsiyun, nanging awaké isih kerep ngréwangi wong mecahaké mistèri kadurjanan. Sawisé sawetara kala, Poirot bosen urip ing désa lan bali menyang London, saiki dhèwèké dirkancani George, réwangé.