Jomo Kenyata: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
Ndandani
c (→‎Rujukan: nambah kategori using AWB)
(Ndandani)
| nickname =
}}
'''Jomo Kenyata''' ya iku [[antropologi]] saka [[Kénya]] ing [[Afrika Wétan]]. Kenyata ikiya singiku anggota saka suku bangsa Gikuyu, ya iku suku bangsa kang ana ing daérah pegunungan Kénya<ref name=":0">{{Cite book|title=Tokoh-tokoh Antropologi|last=Koentjaraningrat|first=|publisher=Penerbitan Universitas|year=1964|isbn=|location=Jakarta|pages=144}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://www.britannica.com/biography/Jomo-Kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=Britannica|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 Novermber 2017}}</ref>. Lair ing taun 1893, dhéwékédhèwèké sekolah ing sawiji sekolah [[Kristen]], nuli dadi pegawé sor-soran ing kutha. Ing taun 1929, Kenyata oléholèh kasempatan lunga menyang [[Inggris]] nganti taun 1946<ref name=":0" />. Ing Inggris, Kenyata ngelanjutkénerusaké sekolahé nganti mlebu pamulangan luhur ''London School of Economics'', panggonan dhéwékédhèwèké sinau antropologi ing sor bimbingan [[Bronislaw Malinowski]]<ref name=":0" />. Kenyata ngasilaké buku [[ètnografi]] kang juduléirah-irahané ''Facing Mount Kenya'' taun 1938. Ing buku iku nuduhaké kisahcrita sawiji suku bangsa Afrika kang lagi dijajah lan lemahé dijukutdijupuk déning wong penjajahpanjajah. Kenyata ngungkapkéngedharaké rasa protès marang penjajahpanjajah ÈropaÉropah nalika iku amarga kahanan wong asli Afrika kang mlarat. Buku seratan Kenyata iku kawentar ing kalangan ahli antropologi<ref name=":0" />. Panyengkuyung saka ahli antropologi iki mangrupa nerbitaké buku iku ing rupa ''pocketbook''. Pendhidhikan antropologi kang dioléhidiolèhi Kenyata dienggo banggabombong wong penjajah<ref name=":1">{{Cite web|url=http://www.sahistory.org.za/people/jomo-kenyatta|title=Jomo Kenyatta|last=|first=|date=|website=South African History Online|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=1 November 2017}}</ref>. Kenyata kekatut ing aktivis kamerdekankamardikan KenyaKénya lan kaya dadi sawiji pahlawan kamerdèkankamardikan KenyaKénya<ref name=":1" />.
 
== Rujukan ==
1.443

besutan