Eutanasia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: kewan → kéwan using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: menehi → mènèhi, obat-obatan → usada)
c (→‎top: clean up, replaced: kewan → kéwan using AWB)
|title = Nitschke suicide machine confiscated |date = 2003-01-10 |publisher = [[The Sydney Morning Herald]]}}</ref>]]
 
'''Eutanasia''' ([[Basa Yunani]]: ευθανασία -ευ, ''eu'' kang tegese "apik", lan θάνατος, ''thanatos'' kang ateges kepatèn) ya iku praktik panjabutan panguripan [[manungsa]] utawa [[kewankéwan]] kanthi cara kang dianggep ora nuwuhake rasa lara utawa nuwuhake rasa lara kang minimal, biyasane ditindakake kanthi cara mènèhi suntikan kang bisa gawé mati.
 
Aturan [[hukum]] ngenani prakara iki béda-béda ing saben nagara lan kerep owah manut pangowahan [[Norma (sosiologi)|norma-norma]] [[budaya]] lan cawisan perawatan utawa tindakan [[medis]]. Ing sapérangan nagara, eutanasia dianggep [[legal]], déné ing nagara-nagara liyané dianggep nglanggar [[hukum]]. Amarga sensitife isu iki, winatese lan prosedure kang ketat tansah ditrapake tanpa ndeleng status hukume.
1.443

besutan