Tembang dolanan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: dikenalaké → kawanuhaké
(éjaan, replaced: biasa → biyasa)
(→‎top: ganti isi, replaced: dikenalaké → kawanuhaké)
'''Tembang dolanan''' ya iku jinis [[tembang]] reripta gagrak anyar sing ora nganggo paugeran gatra|[[gatra]], guru lagu|[[guru lagu]], guru wilangan|[[guru wilangan]], lan dhong dhing. Nanging, biyasa ditembangaké déning [[bocah cilik|bocah-bocah cilik]], mliginé ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca-kancané lan bisa dibarengi wiramaning gendhing. Lumantar lagu dolanan, bocah-bocah dikenalakékawanuhaké bab sato kéwan, sato iwèn, thethukulan, [[tetanduran]], bebrayan, lingkungan alam, lan sapanunggalané.<ref>[http://ki-demang.com/index.php?option=com_content&task=view&id=481&Itemid=1 Ki Demang: Tembang dolanan wonten ing satengahing globalisasi]</ref>
 
Kadhangkala tembang dolanan uga ditembangaké déning waranggana sajeroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.
352.737

besutan